torsdag 29 mars 2018

Vårens odling


Vintern har varit så lång och jobbig att jag nästan glömt bort att fundera på om och vad jag skulle plantera. Men så hade Lidl erbjudande om två små växthus för 25 kr och jag åkte upp och köpte fyra stycken. Två med blommor och en med tomat och en med smultron. 


Dom är nu planterade och det har redan stuckit upp lite skött på alla fyra. Så nu ska vi bara se till att dom överlever tills det är dags att plantera om dom. 


Lidl hade också bärbuskar för 25 kr styck. Kan verka konstigt att köpa när man bor i lägenhet. Men man måste ju testa. Så jag satte den i vatten i några dagar och har nu planterat den i en stor papperskorg. Än så länge står den inomhus men tanken är att ställa ut den på balkongen när det blir varmare. Än så länge växer den och blir grönare varje dag. Tänk om vi kunde få lite bär på den till sommaren. 


Efter att ha sett en video på Youtube bestämde jag mig för att testa att odla ett avokadoträd. Förra året lyckades jag med ett mangoträd som växer väldigt bra. Så vi får se om det händer nått med avokadokärnan. Det kan tydligen ta flera veckor innan någonting händer. 

Så nu får vi hoppas på att det blir någonting fint av det tillslut. 

2 kommentarer:

  1. Åh vad härligt med vårsådder! Ska bli spännande att se hur det går med bärbusken :)

    SvaraRadera
  2. Åh så roligt :D. Spännande med avokado, det skulle jag också vilja testa :D

    SvaraRadera