torsdag 1 september 2016

Kladdkakstårta med banan och mariannefluff


I tisdags fyllde Melwin 10 år och det var dags för släkten att komma och fira honom. I lördags när vi hade kalas för kompisarna bjöds de på glassbuffé så nu var de dags för tårta. Jag frågade vad han ville ha och han valde samma som förra året. Alltså en kladdkaketårta med banan och marianne fluff.


Jag gjorde en dubbel sats av kladdkaka och hade i lite bakpulver i. Så jag kunde dela på den och lägga bananer emellan. Kladdkaka och banan tycker jag är en underbar kombination. Banan och choklad överhudtaget är ju så gott.


Dagen innan fixade jag till mariannefluff. 5 dl grädde ner i en kastrull och sen krossade jag 25 st marianne karameller som jag hällde i. Grädden får inte koka för då går den inte att vispa den. När karamellerna har smält ska det stå i kylen i minst 6 timmar. Helst över natten. Sen är de bara att vispa den som vanlig grädde.


Jag klippte ut ett M och lite hjärtan ur ett papper och la över när grädden hade kommit på. Sen strödde jag kakao på för att dekorera lite. Vi skippade ljusen i år.


Alla älskar denna tårta och de gick åt massor fast vi inte var så många. Men den är ganska mäktig.


Enkel att göra och super god. Och dessutom blev de en liten bit kvar som jag kunde äta dagen efter. Då var den om möjligt ännu godare.

6 kommentarer:

 1. Men hujeadmig så gott det lät. Får man baka en sån där till sig själv en vanlig torsdagsförmiddag?!?

  SvaraRadera
 2. Den ser underbar ut :D Sååå avundsjuk!

  Usch, trist att vara försökskanin på en utbildning där det inte fungerar. Du har inte funderat på att börja igen?

  SvaraRadera
 3. Men fy vad gott det låter!! Ahhh... *sugen*

  Svar: Åh tack så mycket, vad glad jag blir av att höra att du känner så. Att tänka och fundera över sig själv, livet och ens vardag är oerhört viktigt. Dela gärna med dig om vad du kommer fram till och om några ändringar sker :)

  SvaraRadera
 4. sv: Jag tror förresten att du sagt det förr, förlåt, minnet.. :/

  SvaraRadera
 5. Hittade hit via Better bloggers-gruppen på fb.
  Först vill jag säga; våga köra selfies. Ta det i små steg, om det känns bättre. Du är fin som du är! <3

  Och sen, kladdkakan. Oj oj, ser hur god ut som helst! :-)
  Kram M

  SvaraRadera