tisdag 21 februari 2017

Monthly Makers Februari Loppis


Månadens tema i monthly makers är LOPPIS. Inne hos månadens värd Stina kan ni läsa mer, inspireras och dela era egna alster.
När jag fick veta månadens tema fick jag så mycket idéer. Men en stod ut. Jag behövde ju en fönsterlampa i mitt sovrum.
Så jag gav mig av till en loppis och "råkade" fynda tre olika lampor och en lampskärm. Lite mer än vad jag behövde men jag hade flera olika idéer om vad jag skulle göra för sorts lampa och med vilka metoder jag skulle använda så det gjorde inte så mycket.


Först sprayade jag två av lampfötterna svarta. Sen började jag med den första. Den som skulle stå i mitt sovrumsfönster. Jag tog bort tyget som satt innan och tog sen en spetsgardin jag köpt på samma loppis och klippte en lång remsa av. Den lindade jag runt skelettet och fäste sedan med lim. En remsa till vek jag och drog sedan en garntråd igenom för att få till nederdelen och gömma limmet. Den knöt jag endast runt lampan.


Blev väldigt nöjd med den och den passar perfekt i mitt sovrumsfönster.


Lampskärm nummer två var den gröna lampan med fransar. Jag sparade fransarna från den och tog sen fram två olika papper och klippte remsor i passande storlek av. Dessa limmade jag sedan på skelettet och efteråt fick fransarna komma tillbaka på plats.


Jag hade tänkt att fläta vitt garn och sätta i skarvarna men det blev inte bra så jag lät den vara som den är. Den står nu i köksfönstret och lyser.


En av skärmarna virade jag garn runt. Det gick åt ett garnnystan för att  täcka hela. Ganska mysig tycker jag. Dock tog jag inte bort det som satt innan utan virade garnet över. Detta gjorde att det vart lite för tjockt och därför inte släpper igenom ljus ordentligt. Tyvärr. Men fin blev den.


Den sista lampskärmen klädde jag av och tog sedan en mjuk ståltråd jag hade hemma och virade runt. Mellan varje varv satte jag dit lite pärlor. Stora och små i vitt, svart och grått. Vissa stannade uppe och andra åkte ner.


Den lampan står nu på mitt skrivbord. Tycker den passar bra där. Håller ju på att göra en pysselhörna/arbetsplats där och då är väl en egengjord lampskärm perfekt?

9 kommentarer:

 1. Men så mycket fina idéer! Kul att få se så många olika förslag på vad en kan göra med en lampskärm. Supersnyggt!

  SvaraRadera
 2. Så fina! Älskar den med garnet och den simpla grejen att spraymåla lampfötterna, de blev plötsligt mycket lyxigare i svart :)

  SvaraRadera
 3. Du är en riktig belysningsexpert! Jättefina lampor med olika uttryck! Finemangis, tycker jag!

  SvaraRadera
 4. Oj vilken inspirationsboost! Så mycket fina idéer och snyggt gjort! Den där med garn fastnade jag speciellt för. Nu vet jag vad jag ska göra med en lampskärm jag har hittat på loppis :)

  SvaraRadera
 5. Oj så produktiv månad du haft! Skärmen med garn runt är min favvo - himla snygg! Synd att den inte släpper igenom så mycket ljus, men som inredningspryl rockar den ;)

  SvaraRadera
 6. Men wow så snyggt!
  Min favorit är utan tvekan den på sista bilden i ståltråd ��

  SvaraRadera
 7. Härligt med massor nya lampor. Det kan en aldrig få för mycket av. Några av mina bästa kreationer är just lampskärmar. Inspirationsboost!

  SvaraRadera