onsdag 22 februari 2017

Att vakna upp med fibromyalgi värk


Häromdagen vaknade jag och kände direkt att det här blir ingen bra dag. Det tryckte över bröstet och hela kroppen kändes fylld av bly.
Okej, en värk dag. Då får man tänka efter lite och planera bättre. Vad är viktigast att göra just idag? Vad är saker som måste göras och vad kan jag skjuta upp till en annan dag?
Och kan jag göra någonting för att lindra värken lite?

Att leva med kronisk värk är inte så lätt. En period vågade jag inte planera någonting eftersom jag inte visste hur jag skulle må. Då var jag inne i ett skov och hade aldrig bra dagar. Nu har jag haft en längre period som varit bra och då är det lättare att planera och se fram emot saker. Chansen är ju större att jag faktiskt kan göra dom.

När jag gick på smärt rehab så fick vi ständigt höra att vi skulle göra trots värk. Det är inte speciellt lätt. Jag som är ensamstående med min son måste ju tex spara min ork och energi till vissa saker. Och om jag har en ordentlig värk dag och ändå kör på vet jag att det kommer att straffa sig dagen efter. Eller kanske hela resten av veckan. Och hur ska man bara kunna köra på om man har så ont att man kryper till toaletten för man måste gå upp och få iväg sin son till skolan?

Nu var det väldigt länge sen jag hade så ont men de kan komma tillbaka när som helst. De går inte alltid att krama mig och ibland måste jag sova utan täcke för att det gör ont när det ligger mot min kropp.

Just denna dag blev de bättre ju längre tiden gick. Jag avslutade kvällen med ett varmt bad och kunde på så sätt få sova ganska gott på natten och vakna upp och känna mig okej dagen efter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar