måndag 9 oktober 2017

Disktrasa av bambugarn


För några veckor sen fyllde min mormor 90 år. Att komma på vad man ska ge till en kvinna som fyller 90 år är inte lätt! Ju äldre människor blir desto svårare tycker jag det är att hitta på en bra present. Visst kan man ge pengar eller presentkort men det känns inte som rätt grej till sin mormor. 


Så en kväll fick jag en idé. Jag virkar disktrasor till henne. Mycket finare än dom man köper och dessutom gjorde jag dom i bambugarn vilket har bättre uppsugningsförmåga än bomull och dessutom något antiseptiskt ämne i sig. Sagt och gjort. Jag letade fram garn och virknål och satte igång. 
Totalt satt jag tre kvällar framför tv för att få ihop två stycken. Jag kan inte virka så långa stunder för det för så ont i mina händer så jag måste pausa då och då. 


Jag gjorde en egen etikett som jag skrev ut och satte runt dom båda. På framsidan står det homemade whit love och på baksodan skrev jag fördelarna med bambugarn och tvättråd  


Jag gjorde det på enklaste möjliga sätt. Först luftmaskor så långt som jag kände blev okej. Efter det fortsatte jag med stolpar tills jag tyckte att storleken var bra. Då tog jag garn nr två och virkade runt kanterna. Är verkligen inget proffs på att virka och ännu sämre på att förklara. Men tror presenten blev uppskattad. 

3 kommentarer:

  1. Vilken kul present! Saknar tiden när jag stickade och virkade hela tiden :) Kanske får börja igen!

    SvaraRadera
  2. Vilka fina! Det ser så både mysigt och proffsigt ut med etiketten också, ska nog ta och inspireras av dig när jag ska packa ihop årets egengjorda julklappar!

    SvaraRadera