torsdag 23 mars 2017

Monthly Makers Mars Geometri

Månadens tema i Monthly Makers är GEOMETRI. De var ett riktigt klurigt tema måste jag säga. Jag funderade, googlade och kollade på pinterest hur mycket som helst. Fick en hel del idéer och testade några men blev inte alls nöjd. Och nu när bidragen har börjat ramla in känner jag att mitt bidrag håller så låg kvalitet och funderar på varför jag ens är med.

Men nu har jag ju faktiskt skapat och de vore dumt att inte visa det. Dessutom ska man inte låta elaka tankar vinna. Så här kommer mitt bidrag.


Det första jag gjorde var att vika små pappersfigurer. Jag skrev ut mönstret som jag hittade på pinterest (HÄR) och sen klippte ut, vek och klistrade. Rätt söta tycker jag. Men jag kände att det var alldeles för enkelt.


Men så såg jag diamanter i betong. Och gjuta i betong är något som jag velat testa i flera år. En säck finbetong kostade bara 40 kr så jag slog till på det. På pinterest hittade jag olika former som man kunde skriva ut. Jag använde den HÄR till diamanten och den HÄR till ljuslyktan.

Det skrevs ut, klipptes och sedan sattes dom ihop med tejp. Jag testade i kartong men det var svårt att vika så jag tog ett tjockare papper istället. Sen var det bara att blanda betong och hälla i formarna.
Inte lätt när man gör någonting för första gången. Jag vet inte hur lös betongen ska vara och formarna var lite för veka för att orka hålla ihop formen ordentligt.  Det gjorde att kanterna inte blev riktigt så markerade som jag hade önskat.

Men jag fick i alla fall ihop någonting och fick dessutom testa någonting nytt. Som var väldigt roligt. Kommer absolut att gjuta i betong flera gånger.

1 kommentar:

  1. BRA att du inte lät de elaka tankarna vinna, och så kul att du är med trots prestationsångest! Jag måste säga att jag gillar dina två bidrag i kombination: det skira, pastelliga i pappfigurerna just i kombination med de ruffa diamanterna. Vackert! Jag blev bra sugen på att gjuta betong ska jag säga! :)

    SvaraRadera