måndag 21 november 2016

Monthly Makers November MetallMonthly makers är ju fantastiskt roligt och jag är med när jag känner de. Man får så mycket inspiration. Denna månad är de Wilda som är värd och temat är metall. Jag var länge osäker på om jag skulle vara med. Men så kom jag på att jag under min arbetsutredning fick hålla på med luffarslöjd och gjorde en krona.


Man gör de helt enkelt av ståltråd. På den större har jag tagit tjock ståltråd och virat en annan tunnare tråd runt medan på den mindre låtit de vara som det är. Man börjar med underdelen. Gör öglor av tråden och sen fäster man dessa i en ståltråd för att basen ska vara klar. Efter att man mätt ut tråden som ska sitta uppepå börjar man med att fästa dessa i ena änden för att sedan skapa en båge och fästa på motsatt sida. Väldigt enkelt att göra men lite pilligt.


Här ser ni lite närmare hur basen ser ut.
När allt är monterat kan man dekorera med pärlor. Jag har använt pärlor både runt basen och på toppen. Man trär dom på en ståltråd och sedan runt basen. Och på toppen virar man tråden runt och trär på pärlor längst upp. Runt runt och pärlor tills man är nöjd.


Att få de jämt är inte alls lätt. Jag har inte hittat nån bra plats för dom än. Men någonstans ska dom få stå som dekoration.

6 kommentarer:

 1. Vad roligt att du vill vara med igen, Ida! Och så HIMLA fina kronor du skapat! De skulle ju vara perfekta att ha som brudkronor, fast jag förstår verkligen om du har svårt att skiljas från dem och vill ha dem hemma hos dig som prydnad. =) Kram!

  SvaraRadera
 2. Helt underbara! Vilket jobb du har gjort. Väldigt vackra färgtoner också. Håller med Ruth om att de skulle vara superfina som brudkronor. Vackert!

  SvaraRadera
 3. Åh! Riktigt fina! Superfint med pärlorna nedtill och på toppen!

  SvaraRadera
 4. Jag älskar verkligen pärldekorationerna du satt fast! Och vilket tålamod du måste ha; tycker att ståltråd är ett ganska svårjobbat material.

  SvaraRadera
 5. Vilka fina! Jag gillar särskilt den stora där du klätt den med ett extra lager ståltråd. Väldigt läckert :)

  SvaraRadera