Den här kakan har jag gjort en gång förut. Väldigt smidig. Då hade jag rabarber på men denna gång blev de en kanelgömma istället.
Fyllning1–2 dl bär eller frukt av den sort du gillar mest, färska eller frystaev. strösocker. Eller som jag som blandade kanel och socker och gjorde små hål i smeten med en sked där jag hällde ner blandningen.
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och tillsätt resten av ingredienserna i nämnd ordning. Du behöver inte vispa utan bara röra ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar kant, 22–24 cm i diameter. Lägg bären eller frukten på ytan. Sockra bären eller frukten om du vill ha dem söta.
(Blanda kanel och socker och strö över kakan eller häll i små hål på olika ställen i smeten)
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 30–35 min eller tills den fått fin färg och inte är kladdig. Låt den svalna i formen.
Men åh, låter fantastiskt gott ju!
SvaraRadera