lördag 15 oktober 2016

Seg chokladkaka


När bonusdottern och jag var hemma ensamma en dag bestämde vi oss för att baka. Så jag googlade fram ett recept på seg chokladkaka som var snabb och smidig och så goda! Dessa blev en favorit och häromdagen gjorde jag en omgång till.


Sätt ugnen på 200 grader
Smält 100 g smör i en kastrull. Ta av från värmen och häll i 2 1/2 vetemjöl, 1 dl socker, 2 tsk vaniljsocker, 1 tsk bakpulver, 2 msk ljus sirap och 3 msk kakao. Rör till en smidig deg och ha ut på bakplåtspapper. Forma till tre långa rader (tänk på att dom flyter ut ganska mycket) Strö över pärlsocker och stoppa in i ugnen. 12-15 minuter. Skär upp medan dom fortfarande är varma.


När jag gjorde dom senast testade jag istället att ta bort hälften av sockret och tog istället brunt farin socker. Dessutom hade vi ingen sirap hemma så jag tog honung istället. Det funkade lika bra och vart otroligt goda kakor. Kul att testa lite och experimentera. Och de funkade ju.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar