tisdag 27 september 2016

Monthly Makers September Bokstäver och ord


Det här är andra gången jag vågar mig på att vara med i Monthly Makers. Temat är Bokstäver och Ord och jag fick direkt tusen tankar i huvudet. De fanns så mycket att göra och hur många möjligheter som helst. Jag sorterade och funderade länge innan jag bestämde mig.
Men de fanns två idéer som jag inte kunde välja mellan så de fick helt enkelt bli båda.


Jag tog en gammal bok och rev ut en sida. Sen tog jag en bild och ritade av på boksidan. Så det blev bokstäver och ord från både den gamla boken och i ordet som fåglarna visar.Tanken är att den ska komma in i en ram när jag hittar en passande.


Den andra då.... Jag tog samma bok och rev ut flera sidor. Dessa klippte jag i dom storlekar jag ville ha och började sedan rulla och limma. Fram kom en bokstav. Ett M till min prins. Även denna tänkte jag sätta in i en ram. Men utan glaset. Har inte hittat någon bra ram till denna heller än. Är sugen på att göra flera såna här. En till varje person i familjen.
Av en gammal bok med bokstäver och ord kom en ny bokstav. Älskar när man kan använda saker man redan har och göra andra saker av dem.

lördag 17 september 2016

Energishot med ingefära



Jag kokade en energishot till oss nu när hösten och sjukdomarna kommer. Väldigt enkelt att göra.
Jag följde det här receptet. Tycker de är onödigt att fota och skriva ett recept när de ändå finns en väldigt bra beskrivning.


Gott men starkt. Barnen tyckte inte om de. Men jag och mannen har druckit de. Han mer än mig. En shot varje morgon så ska man må ganska bra.

tisdag 6 september 2016

Bambis fiskgratäng


De här med att jag är ur dålig på att ta mat bilder har vi ju redan pratat om. Jag får helt enkelt träna mer på de.


Vi hade ett paket torsk i frysen som jag ville göra någonting med. De första jag gjorde var att gå in och leta recept hos Bambi. De är alltid dit jag går först när jag vill laga god mat som är lätt och barnvänlig. Vi har nämligen väldigt kräsna ungar hemma. Hittade recept på hennes torsk i citronsås.


Så enkelt och så gott! Barnen åt tre portioner var. Ända skillnaden från hennes recept är att jag gjord potatismos som jag la i formen och fisken och såsen i mitten. De blev en ny favorit här hemma. Hade velat ha lite gröna ärtor till men de hade jag missat att handla så jag fick klara mig utan de.

söndag 4 september 2016

Ljusglimtar v 35



Förutom att Reaktionista har en underbar blogg i största allmänhet har hon en återkommande del av sin blogg som jag älskar. Varje söndag kommer hennes stjärnögonblick upp. Alltså allt fina och härligt som hänt den senaste veckan. Jag älskar att läsa allt härligt hon har samlat på den gångna veckan. Både stort och smått. De öppnar mina ögon lite mer för små ljusglimtar i vardagen.

Jag har funderat ett tag på vad mitt ska heta för jag vill inte sno allting rakt av. Så de blir helt enkelt mina ljusglimtar. Så tanken är att de varje söndag ska komma in ett inlägg om mina stjärnögonblick under veckan som gått.

* åka iväg till Flygvapnets dag med prinsen och uppleva det med honom

* se barnen tillsammans efter att dom längtat efter varandra i över två veckor

* sitta i bilen när det regnar

* krama min mamma

* kvällspromenad med prisen

* ge prinsen presenter på sängen på hans födelsedag

* titta på bilder från hela prinsens liv

* baka tårta

* ha ett städat hem

* när släkten kommer och firar prinsen. Att se honom med dom människorna som älskar honom mest

* leta Pokemons med prinsen

* ta en långpromenad i solen

* få sms och samtal från sonen när han är i skolan

* kycklingarnas lycka när jag kommer med vatten

* bjuda in vänner till oss och sen sitta i skogen en hel kväll. Grilla korv och marshmallows

* hundar som kommer och lägger sitt huvud i knät och vill bli klappade

* få hem lamm

* ge mannen sovmorgon och själv fixa alla djuren

* nybakat bröd till frukost

* leverera bröllopsbilder och vara klar med alla bilder.


torsdag 1 september 2016

Kladdkakstårta med banan och mariannefluff


I tisdags fyllde Melwin 10 år och det var dags för släkten att komma och fira honom. I lördags när vi hade kalas för kompisarna bjöds de på glassbuffé så nu var de dags för tårta. Jag frågade vad han ville ha och han valde samma som förra året. Alltså en kladdkaketårta med banan och marianne fluff.


Jag gjorde en dubbel sats av kladdkaka och hade i lite bakpulver i. Så jag kunde dela på den och lägga bananer emellan. Kladdkaka och banan tycker jag är en underbar kombination. Banan och choklad överhudtaget är ju så gott.


Dagen innan fixade jag till mariannefluff. 5 dl grädde ner i en kastrull och sen krossade jag 25 st marianne karameller som jag hällde i. Grädden får inte koka för då går den inte att vispa den. När karamellerna har smält ska det stå i kylen i minst 6 timmar. Helst över natten. Sen är de bara att vispa den som vanlig grädde.


Jag klippte ut ett M och lite hjärtan ur ett papper och la över när grädden hade kommit på. Sen strödde jag kakao på för att dekorera lite. Vi skippade ljusen i år.


Alla älskar denna tårta och de gick åt massor fast vi inte var så många. Men den är ganska mäktig.


Enkel att göra och super god. Och dessutom blev de en liten bit kvar som jag kunde äta dagen efter. Då var den om möjligt ännu godare.