måndag 15 augusti 2016

Vår fredag


I helgen har vi varit barnlediga. De har hänt en gång innan under vårt förhållande. Så vi packade bilen och åkte iväg. Att ha en terrängbil med tält på taket är underbart. De är bara att åka iväg och så kan man sova vart som helst. Vår plan var att åka runt Vättern. Stanna där de kändes bra och bara njuta. Vi åkte ner mot Jönköping och stannade vid Rasmus kvarn i Röttle. Så fint ställe. Det regnade men vi stannade ändå en stund och jag hann fota lite.

Innan vi hann till Jönköping gick bilen sönder. För tredje gången den här sommaren. Så trött man kan bli! Där stod vi i regnet vid vägkanten med en trasig bil. Det slutade med att vi fick gå upp och ner för en jätte backe för att hämta vatten i en vattenpöl och fylla kylaren med. I spöregn.Min fina man stannade fem gånger under tiden för att flytta på paddor som var på vägen och han ville inte att dom skulle bli påkörda. Så där i regnet vart jag ännu mer kär i honom för att de var så fint.

Vi fyllde i alla fall bilen, körde till en mack och fyllde på med mera vatten, tog varsin korv och sen fick vi åka sakta hemåt. 50km/h gick de och vid varje mack stannade vi och fyllde på vatten. De tog lång tid att komma hem. Normalt sett tar det 40 minuter att åka från Jönköping till oss. Då tog de ca 3 timmar. Men hem kom vi. Vid kl 01 på natten. Då stupade vi i säng.

Så helgen blev inte alls som vi tänkt oss. Men de finns alltid saker att göra hemma och dessutom en bil som återigen måste lagas så vi hade en mysig helg trots allt.

1 kommentar:

  1. Åh, så spännande att åka på det viset, att bara åka och se var jag hamnar är lite av en dröm jag har - men aldrig har införlivat.

    Men fy alltså, att få biltrassel precis en sådan dag. Men ni fick i alla fall tillbringa mycket tid tätt inpå varandra under er barnlediga dag, hehe... om man ska vara positiv ;)

    SvaraRadera